Пресуда на Апелационен суд Скопје РОЖ.бр.-1689/09

  • Version
  • Преземи 1
  • Големина на фајлот 366.97 KB
  • Број на датотеки 1
  • Датум на креирање јули 9, 2010
  • Последна промена август 14, 2022

Пресуда на Апелационен суд Скопје РОЖ.бр.-1689/09

„(...) независно што тужителите работеле скратено работно време, истите имаат право на хранарина во полн износ, односно 100%, бидејќи исхраната е нужен трошок по повод доаѓањето на работа.”

Претходно Пресуда на Апелационен суд Скопје РОЖ.бр.-1728/09
Поддржано од

Здружение за трудово

и социјално право

 

E-маил: contact@trudovopravo.mk 

Copyright © 2023 Здружение за трудово и социјално право