Пресуда на Апелационен суд Скопје РОЖ-398/14

  • Version
  • Преземи 0
  • Големина на фајлот 306.47 KB
  • Број на датотеки 1
  • Датум на креирање ноември 12, 2014
  • Последна промена август 14, 2022

Пресуда на Апелационен суд Скопје РОЖ-398/14

„(...) тужителот бил должен доколку имал реални патни трошоци, истите требал да ги побара од тужениот за да му бидат исплатени, притоа запазувајќи ја постапката од горенаведените упатства за службени патувања во земјата и во странство. (...) Со оглед на фактот дека тужителот воопшто не поднел барање за налог за извршено службено патување во земјата, односно докази како што се патни сметки, произлегува дека тужителот нема законска основа на која се повикува, па правилно првостепениот суд одлучил дека на тужителот не му следуваат трошоци за патување за спорниот период.”

Претходно Пресуда на Апелационен суд Скопје РОЖ-406/14
Поддржано од

Здружение за трудово

и социјално право

 

E-маил: contact@trudovopravo.mk 

Copyright © 2023 Здружение за трудово и социјално право