Пресуда на Апелационен суд Скопје РОЖ-614/17

  • Version
  • Преземи 0
  • Големина на фајлот 438.23 KB
  • Број на датотеки 1
  • Датум на креирање декември 20, 2016
  • Последна промена август 14, 2022

Пресуда на Апелационен суд Скопје РОЖ-614/17

„(...) помеѓу тужителот и тужениот е воспоставен однос од кој произлегуваат права и обврски на начин што од страна на тужениот се издавани налози за патувања кои, пак, се реализирани од страна на тужителот.

Оттука, во услови кога тужителот ги исполнил своите работни обврски, а тужениот иако бил во обврска, не му ги исплатил во целост дневниците за службени патувања за месец септември, октомври и ноември 2013 година, како и за месец декември 2013 година, тужениот има законска обврска да му ги исплати износите на име разлика за помалку платени дневници и неисплатени дневници за службени патувања во странство (...).”

Претходно Пресуда на Апелационен суд Битола РОЖ-298/16
Поддржано од

Здружение за трудово

и социјално право

 

E-маил: contact@trudovopravo.mk 

Copyright © 2023 Здружение за трудово и социјално право