Пресуда на Апелационен суд Скопје РОЖ-599/15

  • Version
  • Преземи 1
  • Големина на фајлот 554.74 KB
  • Број на датотеки 1
  • Датум на креирање јуни 10, 2015
  • Последна промена август 14, 2022

Пресуда на Апелационен суд Скопје РОЖ-599/15

„(...) надоместокот за теренски додаток за извршената работа на терен на тужителот е негово законско право кое тужениот како негов работодавач не може да му го ускрати и истиот е должен да ја исполни оваа обврска, односно да му го исплати теренскиот додаток.

(...) писмен налог за работа на терен немало, бидејќи работните задачи на терен тужителот ги извршувал врз основа на устен налог, а и самиот тужен во своите пресметки, иако немало патен писмен налог за работа на терен, пресметувал теренски додаток согласно со чл. 74 од Колективниот договор.”

Претходно Пресуда на Апелационен суд Скопје РОЖ-1186/14
Поддржано од

Здружение за трудово

и социјално право

 

E-маил: contact@trudovopravo.mk 

Copyright © 2023 Здружение за трудово и социјално право