Пресуда на Апелационен суд Скопје РОЖ-860/14

  • Version
  • Преземи 7
  • Големина на фајлот 320.71 KB
  • Број на датотеки 1
  • Датум на креирање октомври 29, 2014
  • Последна промена август 14, 2022

Пресуда на Апелационен суд Скопје РОЖ-860/14

„(...) правото на јубилејна награда е право кое за работниците е утврдено со ЗРО и Општиот колективен договор за јавниот сектор на РМ и не може да биде условено или ограничено со одредба од Колективен договор на ниво на работодавач и да биде понеповолно за работниците, што значи тужениот не смеел ваквото право на работниците да го условува во одредби од Колективниот договор на МВР.”

Претходно Пресуда на Апелационен суд Скопје РОЖ-309/14
Поддржано од

Здружение за трудово

и социјално право

 

E-маил: contact@trudovopravo.mk 

Copyright © 2023 Здружение за трудово и социјално право