Пресуда на Апелационен суд Скопје РОЖ-1784/17

  • Version
  • Преземи 6
  • Големина на фајлот 281.84 KB
  • Број на датотеки 1
  • Датум на креирање мај 30, 2018
  • Последна промена август 14, 2022

Пресуда на Апелационен суд Скопје РОЖ-1784/17

„(...) во конкретниот случај, тужениот го остварил правото на надомест на јубилејна награда, односно награда на тужителот како работник за непрекината работа – 30 години непрекинат работен стаж, што значи неосновани се наводите дека бенефицираниот стаж треба да претставува основа за исплата на јубилејната награда.”

Претходно Пресуда на Апелационен суд Битола РОЖ-226/18
Поддржано од

Здружение за трудово

и социјално право

 

E-маил: contact@trudovopravo.mk 

Copyright © 2023 Здружение за трудово и социјално право