Пресуда на Апелационен суд Скопје РОЖ.бр.-1313/09

  • Version
  • Преземи 0
  • Големина на фајлот 334.73 KB
  • Број на датотеки 1
  • Датум на креирање јануари 21, 2010
  • Последна промена август 14, 2022

Пресуда на Апелационен суд Скопје РОЖ.бр.-1313/09

„(...) Во случајов, не е од влијание фактот што тужителите како работници кај тужениот работеле со скратено работно време од 6 часа, а не 8 часа, бидејќи правата на работниците кои работат со скратено работно време се изедначени со правата на работниците кои работат со полно работно време (...)”

Претходно Пресуда на Апелационен суд Скопје РОЖ.бр.-1253/09
Поддржано од

Здружение за трудово

и социјално право

 

E-маил: contact@trudovopravo.mk 

Copyright © 2023 Здружение за трудово и социјално право