Пресуда на Апелационен суд Скопје РОЖ.бр.-20/13

  • Version
  • Преземи 0
  • Големина на фајлот 100.43 KB
  • Број на датотеки 1
  • Датум на креирање мај 16, 2013
  • Последна промена август 14, 2022

Пресуда на Апелационен суд Скопје РОЖ.бр.-20/13

„Во конкретниот случај, тужениот не ја докажал основаноста на причината поради која ѝ е откажан договорот за вработување на тужителката. Нема докази дека тужителката извршила кривично дело Примање поткуп што претставува основ за откажување на договорот за вработување. Се работи за исто дејствие, примање поткуп и за тоа дејствие ѝ е откажан договорот за вработување. Самата поднесена кривична пријава и изречената мерка притвор не се доволни и валидни докази врз основа на кои може да се заклучи дека тужителката е виновна за стореното дејствие примање поткуп. Тоа што кривичната постапка сè уште била во тек е идна неизвесна околност, не се знае исходот како ќе заврши и според тоа, во моментот на пресудувањето, нема основ за изрекување на отказот.”

Претходно Пресуда на Апелационен суд Скопје РОЖ.бр.-419/13
Поддржано од

Здружение за трудово

и социјално право

 

E-маил: contact@trudovopravo.mk 

Copyright © 2023 Здружение за трудово и социјално право