Пресуда на Апелационен суд Скопје РОЖ-1337/14

  • Version
  • Преземи 1
  • Големина на фајлот 502.19 KB
  • Број на датотеки 1
  • Датум на креирање февруари 11, 2015
  • Последна промена август 14, 2022

Пресуда на Апелационен суд Скопје РОЖ-1337/14

„(...) правото на јубилејна награда е право кое за работниците е утврдено со ЗРО и не може таквото право да биде условено или ограничено со одредба од Закон кој ја предвидува само распределбата на паричните средства за исплата на одредени расходи кај корисникот, и со тоа да биде понеповолно за работниците.”

Претходно Пресуда на Апелационен суд Скопје РОЖ-1233/14
Поддржано од

Здружение за трудово

и социјално право

 

E-маил: contact@trudovopravo.mk 

Copyright © 2023 Здружение за трудово и социјално право