Пресуда на Апелационен суд Скопје РОЖ.бр.-1728/09

  • Version
  • Преземи 0
  • Големина на фајлот 323.32 KB
  • Број на датотеки 1
  • Датум на креирање јули 1, 2010
  • Последна промена август 14, 2022

Пресуда на Апелационен суд Скопје РОЖ.бр.-1728/09

„(...) при исплатата на платата имал обврска тужениот на секој вработен да му даде пресметка во која е утврдена висината на платата и износот кој му се исплаќа на работникот. Со оглед на тоа што во конкретниот случај така не е постапено и тужениот не докажа дека исплаќал плата повисока од платата утврдена со договорот, ниту пак плата во висина на утврдената со договорот, и по оценка на овој суд тужениот има обврска на тужителката на име разлика на плата да ѝ го исплати износот наведен во изреката на обжалената пресуда.”

Претходно Пресуда на Апелационен суд Скопје РОЖ.бр.-1744/09
Поддржано од

Здружение за трудово

и социјално право

 

E-маил: contact@trudovopravo.mk 

Copyright © 2023 Здружение за трудово и социјално право