Пресуда на Апелационен суд Скопје РОЖ-45/16

  • Version
  • Преземи 0
  • Големина на фајлот 439.94 KB
  • Број на датотеки 1
  • Датум на креирање декември 14, 2016
  • Последна промена август 14, 2022

Пресуда на Апелационен суд Скопје РОЖ-45/16

„Исто така, во оваа правна работа треба да се има предвид и фактот дека третотужениот како вработен кај второтужениот на работно место виљушкарист го управувал виљушкарот кога ја подигнал страницата од приколката на камионот која била метална и тешка во моментот кога од непознати причини страницата се откачила и го удрила тужителот кој се здобил со тешки телесни повреди. Според тоа, во случајов примена има и одредбата од чл. 157, ст. 1 од ЗОО, за штета што работникот во работата или во врска со работата ќе му ја причини на трето лице одговара работодавецот кај кој работел работникот во моментот на причинувањето на штетата, освен ако докаже дека работникот во дадените околности постапувал онака како што требало.”

Претходно Пресуда на Апелационен суд Скопје РОЖ-45/16
Поддржано од

Здружение за трудово

и социјално право

 

E-маил: contact@trudovopravo.mk 

Copyright © 2023 Здружение за трудово и социјално право