Пресуда на Апелационен суд Скопје РОЖ-510/14

  • Version
  • Преземи 0
  • Големина на фајлот 558.69 KB
  • Број на датотеки 1
  • Датум на креирање октомври 14, 2015
  • Последна промена август 14, 2022

Пресуда на Апелационен суд Скопје РОЖ-510/14

„(...) правилно првостепениот суд прифатил дека со оглед дека тужителката по извршените лабораториски анализи почувствувала болки во десната надлактица во пределот каде што ѝ била вадена крв на потребната анализа и по овој настан за кој бара штета се јавила на преглед за прв пат на ден 15.11.2010 година, не може да се утврди со сигурност дека настанатата повреда кај тужителката е производ на моментот на вадење на крв од страна на медицинска сестра вработена кај второтужениот, по даден налог од страна на првотужениот како нејзин работодавач.”

Претходно Пресуда на Апелационен суд Скопје РОЖ-510/14
Поддржано од

Здружение за трудово

и социјално право

 

E-маил: contact@trudovopravo.mk 

Copyright © 2023 Здружение за трудово и социјално право