Пресуда на Апелационен суд Скопје РОЖ-178/17

  • Version
  • Преземи 0
  • Големина на фајлот 404.31 KB
  • Број на датотеки 1
  • Датум на креирање декември 6, 2017
  • Последна промена август 5, 2023

Пресуда на Апелационен суд Скопје РОЖ-178/17

„(...) не е докажано дека кај тужителот на критичниот ден имало присуство на метабулити од тетрахидроканабинол – психотропна супстанца која ја содржи растението Cannabis за време на работа и дека истиот сторил кршење на работниот ред и дисциплина согласно со чл. 208, став 1, точка 6 од КД на МВР, одредбата од чл. 187, ст. 1, т. 6 од Законот за внатрешни работи и согласно чл. 14 од Правилата за начинот на однесување и меѓусебните односи на работниците со посебни должности и овластување во МВР како и согласно со чл. 16 и член 20, ст. 2 од Кодексот на полициска етика.”

Претходно Решение на Апелационен суд Битола РОЖ-814/17
Поддржано од

Здружение за трудово

и социјално право

 

E-маил: contact@trudovopravo.mk 

Copyright © 2023 Здружение за трудово и социјално право