Пресуда на Апелационен суд Скопје РОЖ.бр.-1564/12

  • Version
  • Преземи 0
  • Големина на фајлот 308.80 KB
  • Број на датотеки 1
  • Датум на креирање декември 20, 2012
  • Последна промена август 5, 2023

Пресуда на Апелационен суд Скопје РОЖ.бр.-1564/12

„(...) Тужителот бил суспендиран од работа и му бил изречен престанок на работниот однос според чл. 82, ст. 5 од ЗРО, поради сторена кражба и нанесување штета на угледот на тужениот. (...)

(...) На тужителот не му е повредено правото на одбрана, бидејќи поднел приговор и во судската постапка имал можност да ја изнесе својата одбрана и да докаже дека не е виновен.”

Претходно Пресуда на Апелационен суд Скопје РОЖ.бр.-1678/12
Поддржано од

Здружение за трудово

и социјално право

 

E-маил: contact@trudovopravo.mk 

Copyright © 2023 Здружение за трудово и социјално право