Пресуда на Апелационен суд Скопје РОЖ.бр.-2222/12

  • Version
  • Преземи 0
  • Големина на фајлот 324.49 KB
  • Број на датотеки 1
  • Датум на креирање март 7, 2013
  • Последна промена август 5, 2023

Пресуда на Апелационен суд Скопје РОЖ.бр.-2222/12

„(...) тужителот не го напуштил самоволно своето работното место во периодот од 20.03.2010 година до 31.03.2010 година бидејќи тужителот го известил тужениот дека поради здравствената состојба на својата сопруга морал да се врати во Р. Македонија и побарал да се обезбеди возач кој ќе го зeме камионот, па како тужениот организирал замена за тужителот и го организирал неговото враќање во Р. Македонија, односно со тоа што тужениот му платил карта на тужителот за да се врати во Р. Македонија и му кажал на кое лице да го остави камионот, произлегува дека истиот дал согласност тужителот да го напушти работно место, па оттука не може да се смета дека тужителот неоправдано отсуствувал од работа, дотолку повеќе што истиот се вратил во Р. Македонија по извршените контакти и обезбедување превоз на 03.04.2010 година.”

Претходно Пресуда на Апелационен суд Скопје РОЖ.бр.-1863/12
Поддржано од

Здружение за трудово

и социјално право

 

E-маил: contact@trudovopravo.mk 

Copyright © 2023 Здружение за трудово и социјално право