Пресуда на Апелационен суд Скопје РОЖ-342/14

  • Version
  • Преземи 0
  • Големина на фајлот 319.77 KB
  • Број на датотеки 1
  • Датум на креирање ноември 15, 2014
  • Последна промена август 5, 2023

Пресуда на Апелационен суд Скопје РОЖ-342/14

„(...) Имено, во конкретниот случај тужениот можел да примени поблага превентивна мерка, а не да му го откаже договорот за вработување на тужителот. Со тоа што кај тужителот било утврдено 0,48 промили алкохол во крвта не значи дека треба да се примени најстрога казна, односно отказ на договорот за вработување, дотолку повеќе што таквата состојба на тужителот не влијаела врз правилното извршување на работните задачи (...).”

Претходно Пресуда на Апелационен суд Скопје РОЖ-398/14
Поддржано од

Здружение за трудово

и социјално право

 

E-маил: contact@trudovopravo.mk 

Copyright © 2023 Здружение за трудово и социјално право