Пресуда на Апелационен суд Скопје РОЖ-250/14

  • Version
  • Преземи 0
  • Големина на фајлот 671.40 KB
  • Број на датотеки 1
  • Датум на креирање декември 11, 2014
  • Последна промена август 5, 2023

Пресуда на Апелационен суд Скопје РОЖ-250/14

„(...) не може да претставува основ за повреда на работниот ред и дисциплина, односно за престанок на работниот однос самото доставување на барање од тужителот до тужениот за евентуално користење на слободни денови бидејќи самиот работодавач одлучува со своја одлука по барањето на работникот дали ќе го усвои или ќе го одбие барањето, а не може да донесе решение за откажување на договорот за вработување поради кршење на работниот ред и дисциплина поради поднесување на барање за користење на слободни денови. (...)”

Претходно Пресуда на Апелационен суд Скопје РОЖ-540/14
Поддржано од

Здружение за трудово

и социјално право

 

E-маил: contact@trudovopravo.mk 

Copyright © 2023 Здружение за трудово и социјално право