Пресуда на Апелационен суд Скопје РОЖ.бр.-2232/12

  • Version
  • Преземи 1
  • Големина на фајлот 465.11 KB
  • Број на датотеки 1
  • Датум на креирање февруари 7, 2013
  • Последна промена август 6, 2023

Пресуда на Апелационен суд Скопје РОЖ.бр.-2232/12

„(...) во жалбата се наведува дека (...) со оспореното решение за отказ на работниот однос на тужителот предвидено е дека за време на отказниот рок подносителот на приговорот да го користи годишниот одмор, иако се работи за две различни права, правото на годишен одмор и правото на отказен рок кои не можат да се користат истовремено и кое нешто е незаконито.

Неосновани се жалбените наводи во однос на отказниот рок и користењето на годишниот одмор, затоа што на тужителот не му е повредено правото да го користи годишниот одмор, а за тој период и му е исплатена плата и придонеси.”

Претходно Пресуда на Апелационен суд Скопје РОЖ.бр.-2232/12
Поддржано од

Здружение за трудово

и социјално право

 

E-маил: contact@trudovopravo.mk 

Copyright © 2023 Здружение за трудово и социјално право