Пресуда на Апелационен суд Скопје РОЖ.бр.-1151/13

  • Version
  • Преземи 2
  • Големина на фајлот 356.93 KB
  • Број на датотеки 1
  • Датум на креирање јуни 11, 2014
  • Последна промена август 15, 2023

Пресуда на Апелационен суд Скопје РОЖ.бр.-1151/13

„(...) за да стане збор за неовластено соопштување на деловна тајна е потребно најпрвин тужениот во посебен акт да има определено кои факти, исправи, податоци, документи, претставуваат деловна тајна. Во конкретниот случај според Правилникот за деловна и професионална тајна на тужениот, не е утврдено што претставува деловна тајна, односно кои факти, исправи, податоци, документи, се прогласени за деловна тајна.”

Претходно Пресуда на Апелационен суд Скопје РОЖ.бр.-1151/13
Поддржано од

Здружение за трудово

и социјално право

 

E-маил: contact@trudovopravo.mk 

Copyright © 2023 Здружение за трудово и социјално право