Пресуда на Апелационен суд Скопје Скопје РОЖ 1422/18

  • Version
  • Преземи 0
  • Големина на фајлот 124.63 KB
  • Број на датотеки 1
  • Датум на креирање ноември 8, 2018
  • Последна промена ноември 18, 2021

Пресуда на Апелационен суд Скопје Скопје РОЖ 1422/18

„Оттука, произлегува дека тужителката од назначувањето на тужениот за нов директор на установата до поднесувањето на предметната тужба била на работното место помалку од шест месеци кои се предвидени како минимален период за да се утврди постоење на психичко вознемирување на работно место како негативно однесување од поединец или група кое често се повторува“.

Претходно Пресуда на Апелационен суд Скопје РОЖ-1350/18
Поддржано од

Здружение за трудово

и социјално право

 

E-маил: contact@trudovopravo.mk 

Copyright © 2023 Здружение за трудово и социјално право