Пресуда на Врховен суд Рев3.бр.105/2018

  • Version
  • Преземи 27
  • Големина на фајлот 146.24 KB
  • Број на датотеки 1
  • Датум на креирање февруари 10, 2020
  • Последна промена август 1, 2022

Пресуда на Врховен суд Рев3.бр.105/2018

„(...) крајната цел на психичкото вознемирување е да доведе до состојба на престанок на работен однос или лицето врз кое се врши психичкото вознемирување да го напушти работното место, не значи и дека мобингот секогаш мора да заврши со напуштање на работното место или престанок на работниот однос, туку за да се утврди постоење на психичко вознемирување од значење се последиците кои за работникот настануваат од таквото однесување, а во случајов неспорно е дека на тужителот му било нарушено психичкото здравје (...)“

Претходно Пресуда на Апелационен суд Битола РОЖ-16/20
Поддржано од

Здружение за трудово

и социјално право

 

E-маил: contact@trudovopravo.mk 

Copyright © 2023 Здружение за трудово и социјално право