Пресуда на Aпелационен суд Битола РОЖ-276/17

  • Version
  • Преземи 5
  • Големина на фајлот 471.26 KB
  • Број на датотеки 1
  • Датум на креирање јануари 27, 2017
  • Последна промена декември 27, 2022

Пресуда на Aпелационен суд Битола РОЖ-276/17

(...) „При утврдување на право на надомест за прекувремена работа потребна е правилна примена на одредбите утврдени во Законот за работни односи и склучените  колективните договори. Особено внимание треба да се посвети на тоа дали се исполнети условите за истите.”

Претходно Пресуда на Апелационен суд Скопје РОЖ-1147/15
Поддржано од

Здружение за трудово

и социјално право

 

E-маил: contact@trudovopravo.mk 

Copyright © 2023 Здружение за трудово и социјално право