Пресуда на Aпелационен суд Битола РОЖ-312/18

  • Version
  • Преземи 14
  • Големина на фајлот 373.95 KB
  • Број на датотеки 1
  • Датум на креирање јули 12, 2018
  • Последна промена јануари 21, 2023

Пресуда на Aпелационен суд Битола РОЖ-312/18

(...) „Припадниците на безбедносните сили, полицијата имаат право на надостоци во однос на извршената прекувремена работа. Полицискиот службеник има право за  реализираните часови на прекувремена работа можат да се заменат со слободни денови. Слободните денови кои се добиени со заменување, а не се искористени во тековната календарска година можат да се искористат до 30 јуни идната календарска година.”

Претходно Пресуда на Апелационен суд Скопје РОЖ-1716/17
Поддржано од

Здружение за трудово

и социјално право

 

E-маил: contact@trudovopravo.mk 

Copyright © 2023 Здружение за трудово и социјално право