Пресуда на Aпелационен суд Битола РОЖ-680/17

  • Version
  • Преземи 6
  • Големина на фајлот 380.61 KB
  • Број на датотеки 1
  • Датум на креирање ноември 1, 2017
  • Последна промена декември 27, 2022

Пресуда на Aпелационен суд Битола РОЖ-680/17

(...) „Правото на додаток на плата за работа подолга од полното работно време - прекувремена работа е законско право кое работодавачот не може да му го ускрати на работникот по ниту еден основ и работодавачот е должен да ја исполни својата обврска која произлегува од член 117 од Законот за работни односи.”

Претходно Пресуда на Апелационен суд Скопје РОЖ-465/16
Поддржано од

Здружение за трудово

и социјално право

 

E-маил: contact@trudovopravo.mk 

Copyright © 2023 Здружение за трудово и социјално право