Решение на Апелационен суд Битола РОЖ-165/18

  • Version
  • Преземи 2
  • Големина на фајлот 432.73 KB
  • Број на датотеки 1
  • Датум на креирање март 20, 2018
  • Последна промена јануари 21, 2023

Решение на Апелационен суд Битола РОЖ-165/18

(...) „Мобингот се дефинира како појава на психичко малтретирање кое се повторува низ активности со цел да го деградираат работникот врз разни основи и предизвикува повреда на човековите права и достоинство, штети на физичкото и ментално и социјално здравје и ја попречува професионалната иднина на  жртвата односно да го прогласат за неподобен за вршење на работните задачи. Мобингот е уреден во Законот за работни односи, како и Законот за заштита за вознемирување на работно место. Но, за да се докаже постоењето на мобинг, потребно е да постојат цврсти докази што ги потврдува наводите.”

Претходно Пресуда на Апелационен суд Битола РОЖ-6/18
Поддржано од

Здружение за трудово

и социјално право

 

E-маил: contact@trudovopravo.mk 

Copyright © 2023 Здружение за трудово и социјално право