Решение на Апелационен суд Битола РОЖ-335/18

  • Version
  • Преземи 0
  • Големина на фајлот 349.51 KB
  • Број на датотеки 1
  • Датум на креирање март 22, 2018
  • Последна промена декември 28, 2022

Решение на Апелационен суд Битола РОЖ-335/18

(...) „При утврдување дали одреден работник има право на надомест за прекувремена работа, надомест за годишен одмор и слично, првостепениот суд треба да ги земе во предвид сите релевантни факти кои се однесуваат на конкретното право што произлегува од работен однос. Покрај ова, треба да води сметка и за релевантните факти кои се однесуваат на самата пресметка на надоместоците.”

Претходно Пресуда на Апелационен суд Скопје РОЖ-1383/17
Поддржано од

Здружение за трудово

и социјално право

 

E-маил: contact@trudovopravo.mk 

Copyright © 2023 Здружение за трудово и социјално право