Решение на Апелационен суд Битола РОЖ-556/16

  • Version
  • Преземи 1
  • Големина на фајлот 325.17 KB
  • Број на датотеки 1
  • Датум на креирање февруари 6, 2017
  • Последна промена декември 28, 2022

Решение на Апелационен суд Битола РОЖ-556/16

(...) „За да се додели надомест за годишен одмор, работникот потребно е прво да се увиди дали се исполнети условите за да се додели истиот. Имено, работникот треба да побарал слободни денови кај својот работодавач за замена за изработените прекувремени часови, а тој да неовозможил искористување. Покрај ова, судот при донесување на одлуката треба да согледа колку од слободни денови искористил, дали ги искористил, а и дали има повеќе од 21 дена отсуство од работа за да може го искористи правото за бонус плата.”

Претходно Пресуда на Апелационен суд Битола РОЖ-25/17
Поддржано од

Здружение за трудово

и социјално право

 

E-маил: contact@trudovopravo.mk 

Copyright © 2023 Здружение за трудово и социјално право