Решение на Апелационен суд Битола РОЖ-964/17

  • Version
  • Преземи 0
  • Големина на фајлот 360.52 KB
  • Број на датотеки 1
  • Датум на креирање февруари 13, 2018
  • Последна промена декември 28, 2022

Решение на Апелационен суд Битола РОЖ-964/17

(...) „За да се транформира работниот однос на определено време во работен однос на неопределено, потребно е да се исполнат неколку услови, помеѓу кое е потребната согласност за обезбедени финансиски средства на неопределено време за тоа работно место. Но сепак, треба да се прави разлика помеѓу согласност за обезбедени финанвиски средства на неопределно време и согласност за финансиски средства на определено време. Првата согласност претставува услов за транформација на работен однос.”

Претходно Решение на Апелационен суд Битола РОЖ-998/17
Поддржано од

Здружение за трудово

и социјално право

 

E-маил: contact@trudovopravo.mk 

Copyright © 2023 Здружение за трудово и социјално право