Пресуда на Апелационен суд Битола РОЖ 29/17

  • Version
  • Преземи 14
  • Големина на фајлот 115.60 KB
  • Број на датотеки 1
  • Датум на креирање декември 16, 2017
  • Последна промена ноември 3, 2021

Пресуда на Апелационен суд Битола РОЖ 29/17

Покрај кумулативните услови за трансформација на работен однос предвидени со Законот за работните односи, треба да бидат исполнети и условите предвидени со посебните закони кои се применуваат на работникот кој бара да му биде трансформиран работниот однос на неопределено време. Согласно член 83 од Законот за основното образование, наставник може да заснова работен однос на неопределено време, но пократко од полното работно време, доколку обемот на работа изнесува најмалку половина од работната недела утврдена со закон.

Претходно Пресуда на Апелационен суд Скопје РОЖ-952/17
Поддржано од

Здружение за трудово

и социјално право

 

E-маил: contact@trudovopravo.mk 

Copyright © 2023 Здружение за трудово и социјално право