Пресуда на Апелационен суд Битола РОЖ-345/17

  • Version
  • Преземи 1
  • Големина на фајлот 407.03 KB
  • Број на датотеки 1
  • Датум на креирање април 19, 2017
  • Последна промена декември 28, 2022

Пресуда на Апелационен суд Битола РОЖ-345/17

(...) „Доколку работодавачот е корисник на буџетски средства, тогаш потребно е обезбедување на средства од Буџетот се со цел да му се исплатат на работникот како надомест за годишен одмор. Во спротивност, работникот не може да бара исплата на истиот.”

Претходно Пресуда на Апелационен суд Штип РОЖ 152/17
Поддржано од

Здружение за трудово

и социјално право

 

E-маил: contact@trudovopravo.mk 

Copyright © 2023 Здружение за трудово и социјално право