Пресуда на Апелационен суд Битола РОЖ-29/17

  • Version
  • Преземи 0
  • Големина на фајлот 448.32 KB
  • Број на датотеки 1
  • Датум на креирање февруари 16, 2017
  • Последна промена декември 28, 2022

Пресуда на Апелационен суд Битола РОЖ-29/17

(...) „Согласно член 46 од Законот за работен однос, работниот однос на определено време може да се трансформира во работен однос на неопределено време. На за да се трансформира истиот потребно е да се исполнат неколку кумулативни услови. Но покрај ова, потребно е и исполнување на условите предвидени во другите Закони. Конкретно во Законот за основно образование, кој што во членот 83 предвидува наставник може да заснова работен однос на неопределено време, но пократко од полното работно време, доколку обемот на работа изнесува најмалку половина од работното време во работната недела утврдено со закон.”

Претходно Пресуда на Апелационен суд Битола РОЖ-537/16
Поддржано од

Здружение за трудово

и социјално право

 

E-маил: contact@trudovopravo.mk 

Copyright © 2023 Здружение за трудово и социјално право