Пресуда на Апелационен суд Скопје РОЖ-1015/19

  • Version
  • Преземи 30
  • Големина на фајлот 138.05 KB
  • Број на датотеки 1
  • Датум на креирање декември 5, 2019
  • Последна промена август 14, 2022

Пресуда на Апелационен суд Скопје РОЖ-1015/19

На работникот му следува надомест за цел неискористен годишен одмор кога поднел барање за користење годишен одмор пред престанок на работниот однос кој не е по негова вина и волја, а работодавачот не му овозможил користење на годишен одмор, во смисла на чл. 145, ст. 1 од ЗРО.

Претходно Пресуда на Апелационен суд Битола РОЖ-605/19
Поддржано од

Здружение за трудово

и социјално право

 

E-маил: contact@trudovopravo.mk 

Copyright © 2023 Здружение за трудово и социјално право