Пресуда на Апелационен суд Скопје РОЖ-450/20

  • Version
  • Преземи 14
  • Големина на фајлот 203.24 KB
  • Број на датотеки 1
  • Датум на креирање март 5, 2020
  • Последна промена август 13, 2022

Пресуда на Апелационен суд Скопје РОЖ-450/20

Кај договорите за вработување со привремени агенции за вработување, раскинувањето на договорот за соработка со работодавачот корисник е основ за престанок на договорот за вработување со отстапување кој го имаат склучено агенцијата и работникот.

Претходно Пресуда на Апелационен суд Гостивар РОЖ-53/20
Поддржано од

Здружение за трудово

и социјално право

 

E-маил: contact@trudovopravo.mk 

Copyright © 2023 Здружение за трудово и социјално право