Пресуда на Апелационен суд Скопје РОЖ.бр.-698/13

  • Version
  • Преземи 3
  • Големина на фајлот 282.52 KB
  • Број на датотеки 1
  • Датум на креирање јуни 13, 2013
  • Последна промена август 14, 2022

Пресуда на Апелационен суд Скопје РОЖ.бр.-698/13

„(...) надомест за одвоен живот е законско право кое е предвидено во одредбите од чл. 113 од ЗРО и во чл. 87 од Колективниот договор на тужениот и Законот за извршување на буџет, па со оглед на фактот дека во спорниот период согласно со спогодбите за заедничка соработка помеѓу МВР; МНР и тужителот, тужителот бил упатен во странство и одвоен од семејството, на истиот му следува надомест за одвоен живот во износ од 30% од просечната месечна нето-плата исплатена во РМ во претходните 3 месеци.”

Претходно Пресуда на Апелационен суд Скопје РОЖ.бр.-634/13
Поддржано од

Здружение за трудово

и социјално право

 

E-маил: contact@trudovopravo.mk 

Copyright © 2023 Здружение за трудово и социјално право