Пресуда на Врховен суд Рев3.бр.16/2018

  • Version
  • Преземи 12
  • Големина на фајлот 215.18 KB
  • Број на датотеки 1
  • Датум на креирање март 5, 2019
  • Последна промена август 1, 2022

Пресуда на Врховен суд Рев3.бр.16/2018

При поништување на одлуката за откажување на договорот за вработување со понуда на нов променет договор за вработување, согласно чл. 78 од ЗРО, работникот ќе се врати на работното место на кое бил пред откажувањето на договорот за вработување.

Претходно Пресуда на Апелационен суд Скопје РОЖ-178/19
Поддржано од

Здружение за трудово

и социјално право

 

E-маил: contact@trudovopravo.mk 

Copyright © 2023 Здружение за трудово и социјално право